Sve vijesti po datumu objave15.09.2014. Osijek
Održan 1. Memorijal u čast Slavku Bučanoviću

Naše Društvo je u subotu organiziralo 1. Memorijal Slavko Bučanović u spomen na LEGENDU osječkog streljaštva i našega Društva, dragog nam Slavka Bučanovića.

Memorijal je održan u dvije njemu drage discipline a to su 25m VK pištolj 10+10 i revolver 10+10, a pobjednici ovog prvog memorijala su njegovi klubske kolege. Na pištolju pobjednik je Aračić Filip sa izvrsnih 188 krugova, dok je kod revolvera pobjedu odnio Majer Ljudevit sa 188 krugova.

BILTEN25.08.2014. Osijek
Iva Bagarić seniorska PRVAKINJA Hrvatske

Protekli vikend naše Društvo ugostilo je najbolje strijelce iz programa letećih meta na Prvenstvu Hrvatske u disciplinama TRAP i SKEET. Pravi podvig izvela je već prvi dan naša mlada članica Iva Bagarić koja je kod seniorki bila najbolja i postala PRVAKINJA Hrvatske u disciplin TRAP seniorke.

BRAVO za Ivu i nadajmo se da će i u narednom periodu nastaviti sa dobrim rezultatima.

BILTEN14.07.2014. Osijek
Nastupi naših članova na Finalu KUPa u TRAPu

Na streljani za Leteće mete u Lužama kod Zagreba održano je Finale KUPa u disciplini TRAP za seniore i seniorke.

Za naše Društvo u konkurenciji seniorki nastupile su: Baban Ana, Lagetar Ivana i Bagarić Iva.

BILTEN19.05.2014. Osijek
ZRINJEVAC po drugi put domačin najmlađim strijelcima europe - istočna regija

Kako i sam naslov kaže po drugi puta u Osijeku, u dvorani ZRINJEVAC, a u organizaciji našeg Društva, ugostili smo najmlađe strijelce europe u kvalifikacijama za europsku ligu mladih zračnim oružjem.

Vjerujemo da sada svi koji imalo prate streljaštvo znaju da se radi o \"nekome malo drugačijem\" streljaštvu. Mladi strijelci europe nadmeću se u timovima od po dva strijelca svaka zemlja jedna protiv druge.

Da stvar bude dodatno interesantna pobrinula su se nova pravila, naime puca se pod glazbom, a iako opet imamo po 4 serije, dodatno je zakomplicirano da se serija puca na određeno vrijeme, pa još između sudac čita tko je bio bolji u kojoj seriji, i tko koliko bodova trenutno uzima.

Natjecanje je zaista zanimljivo i gledatelji u svemu tome sudjeluju navijanjem za svoje favorite.

U svakom slučaju za nas je izuzetna čast što nam je Predsjedništvo Europske streljačke federacije po drugi put povjerilo organizaciju ovih kvalifikacija, a sportski smo zadovoljni time što je dvoje naših strijelaca Martina Lučić i Leon Luka Ćelić, izborilo pravo nastupa za reprezentaciju Hrvatske.

Od gostiju nastupe su osvarile reprezentacije: Rusije, Ukrajine i Srbije, dok je ekipa Bosne i Hercegovine zbog poplava u BiH, nažalost, u zadnji trenutak morala otkazati svoj nastup.

Ukupni pobjednici zračnom puškom su strijelci Hrvatske, druga je Rusija, treća Srbija, a četvrta Ukrajina. Zračnim pištoljem ukupna pobjeda je pripala Rusiji, druga je Ukrajina, treća Hrvatska, a četvrta Srbija.

Kako prve dvije ekipe idu direktno u finale dok će trećeplasirane ekipe čekati rezultate sve tri europske grupe, a ona trećeplasirana ekipa koja će imati najveći broj bodova ići će u finale među osam najboljih ekipa mladih strijelaca Europe, to znači da Hrvatska ekipa zračne puške ide direktno u finale, dok pištoljaši, iskreno najvjerojatnije ove godine ostaju kod kuće.

Drugi dan upriličili smo natjecanje GSD i prijatelji, gdje smo željeli omogučiti najmalđim sportašima-strijelcima iz naše najbliže okolice nastup u dvorani i pucanje na elektronske mete, gdje je to večini bio prvi susret sa ozbiljnom \"vatrenom linijom\", a kakve su rezultate ostvarili pogledajte u priloženom biltenu.

BILTEN EYL KVALIFIKACIJA    -    BILTEN GSD I PRIJATELJI19.05.2014. Osijek
Nastupi naših članova na III kolu KUPa RH u TRAP-u

U Novigradu je održano treće kolo KUPa RH u disciplini TRAP. Od naših članova nastupili su: Blažević Nikola u seniorskoj konkurenciji, koji je pogodio 85 golubova, dok su u konkurenciji seniorki nastupile Ana Bana i Iva Bagarić. Ana je pogodila 45 goluboba, no veseli nastup mlade Ive Bagarić koja je pogodila samo golub manje, 44. goluba.

BILTEN12.05.2014. Osijek
Leon osvojio i treći naslov zračnim pištoljem - kadeti ekipno PRVACI

Kadeti našeg Društva u nedjelju su nastupili na kadetskom Prvenstvu Hrvatske zračnim pištoljem u sastavu: Ćelić Leon Luka, Butković Borna i Zadravec Filip.

Kako je bilo i očekivano naši kadeti su osvojili naslov ekipnih Prvaka Hrvatske, dok je Leon odličnim finalnim gađanjem uz naslov Prvaka Hrvatske u kadetskoj konkurenciji, ostvario i novi državni rekod.

Dominaciju naših kadeta potvrđuje i ulazak u finale sva tri naša predstavnika: Borna, Filip i Leon.

Uzimanjem ovog naslova Leon je uspio objediniti sve tri titule, od seniorske u Vukovaru, preko juniorkse iz Osijeka do ove kadetske, što je zaista vrijedan uspjeh i raritet, kako za Leona kao strijelca, tako i za naše Društvo.

BILTEN08.05.2014. Osijek
Kuna Josip 3. u Plzenu - postavio novi državni REKORD

Već prvog dana natjecanja na ovogodišnjem 45-om Grand Prrix of Liberation, naš senior Josip Kuna u olimpijskoj disciplini 50m puška ležeći, u konkurenciji 180 puškara, odličnim nastupom od 626,6 krugova ulazi u finale.

Odličan nastup i ulazak u finale, još boljim finalnim gađanjem pretvara u 3. mjesto na ovom prestižnom međunarodnom natjecanju.

Ovo je ujedno i novi državni rekord za ovu disciplinu. Još jednom čestitek na izvrsnom rezultatu našem Josipu.

BILTEN28.04.2014. Osijek
II kolo KUPa u disciplini TRAP održano na PAMPASU

Za vikend naša streljana ugostila je strijelce iz programa Letećih meta na II kolu KUPa Hrvatske. Od naših nastupili su Blažević Nikola, Magić Matej i Bagarić Ivan u muškoj konkurenciji dok su kod seniorki nastupile: Baban Ana, Lagetar Ivana i Iva BAgarić. Pohvale Ani Baban koja je u finalnim gađanjima bila najbolja seniorka.

BILTEN14.04.2014. Osijek
Ana i Matej ostvarili nastupe na I kolu KUPa u TRAPu

Protekli vikend Ana Baban i MAtej Magić nastupili su u disciplini TRAP na I kolu KUPa Hrvatske u Zadru. Matej je pogodio 89 golubova, dok je Ana pogodila 47.

BILTEN31.03.2014. Osijek
Ana i Matej odlični na pozivnom turniru u Novigradu

Za vikend naši članovi Ana Baban i Matej Magić sudjelovali su na pozivnom turniru u Novigradu gdje su, oboje u disciplini TRAP ostvarili odlične rezultate. Ana je napravila 59 golubova, što je svega par golubova do norme za reprezentaciju. Ana time pokazuje kako je sve bolja i sve bliže učasku u reprezentaciju.

Kod juniora nastupio je naš Matej Magić, koji je također pokazao odličan rezultat pogodivši 101 goluba, što je za svaku pohvalu u njegovu uzrastu.

BILTEN